Сурови бонбони "Халва"

Сурови бонбони “Халва”

Сурови бонбони "Халва"

Сурови бонбони “Халва”

Халвата е популярна по нашите земи от векове. Тя е нещо като национално ястие, дори присъства на обредната трапеза за Сирни заговезни. Обожават я малки и големи. Има защо. Свързвам халвата с вкусовете на моето детство… израснах с нея. През последните няколко години, по ред причини халвата изчезна от трапезата ни, но любовта към нея си остана. Да приготвям вкъщи, изобщо не ми беше хрумвало… до скоро.

Преди няколко месеца, моите приятели от “Хатори” (посетете ги, ако все още не сте) възродиха любимия детски вкус с най-невероятната домашна халва, която съм опитвала. Не мога да ви опиша колко е добра. Единственото, което ще кажа е, че вкъщи настава бой за тази халва в мига, в който отворя кутийката.

Сурови бонбони "Халва"

Преди дни, чудейки се как да използвам малко останало количество слънчогледов тахан на дъното на буркана и шепа бадеми, ми хрумна идеята да приготвя едни бързи бонбони с вкус на халва. Също като онази чудна халва от Хатори. Е, тяхната е ненадмината, но и моите сурови бонбони “Халва” си заслужават да прекарате 10 минути в кухнята.

Всичко, което ви е необходимо са шепа бадеми, пълномаслени кокосови стърготини или кокосов чипс, малко слънчогледов тахан и няколко фурми. Само след 10 минути имате прекрасни сурови бонбони с изкушаващ вкус на халва и хрупкава текстура. Ако ви лисват кокосови стърготини, използвайте само бадеми. Експериментирайте смело и зарадвайте себе си и близките си. Ако търсите още идеи за бонбони, които да приготвите, вижте още от моите рецепти.

СУРОВИ БОНБОНИ „ХАЛВА“

Станка Стоянова
No ratings yet
Cook Time 10 minutes
Total Time 10 minutes

Ingredients
  

  • 60 г бадеми
  • 40 г кокосов чипс или пълномаслени кокосови стърготини
  • 8 бр фурми
  • 15 мл слънчогледов тахан

Instructions
 

  • Сложете в чопър или кухненски робот бадемите и кокосовия чипс. Смелете ги за кратко на едри парчета.
  • Прибавете към тях фурмите и слънчогледовия тахан.
  • Смелете всичко, докато се смесят добре продуктите. Нека останат по-едри парчета ядки.
  • Оформете с ръце бонбони.
  • Съхранявайте ги в хладилник.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Харесва ли ви тази рецепта?

Помогнете ми да популяризираме вкусната и полезна храна. Споделете рецептата за сурови бонбони “Халва”със специални за вас хора, които искат и се хранят отговорно и осъзнато, защото храната е нашият извор на живот и енергия! Благодаря!

Leave a Comment

Shopping Cart