Списък със сезонни храни през април

Разнообразие от зелени салати, спанак, коприва, репички, зелен лук и чесън, подправки…. Сигурно вече сте забелязали все по-отрупаните сергии. Април е месецът, през който зеленолистните зеленчуци са всевластен господар на трапезата. През пролетта зеленолистните са най-добрата храна, която може да дадем на тялото си. Особено сега, когато са в изобилие.

Слънцето все по-често гали земята с топлите си, даряващи живот, лъчи и природата се пробужда от дългия зимен сън. Заедно с природата е време и ние да се пробудим, да изчистим и презаредим телата си. Именно затова природата ни дарява това изобилно богатство от зеленолистни зеленчуци. Вижте списъка и се убедете сами на какъв огромен избор ще се радваме през април.

Не пропускайте да се запознаете и с видовете зелени салати, които може да откриете на пазарите.

>> Зелени салати – видове, избор, съхранение и рецепти <<

Безплатен списък със сезонни храни април

Вземете сезонен календар в печатен вариант.

Списък с подходящи сезонни рецепти за месец април

Не знам за вас, но аз не пропускам да добавя зеленолистни зеленчуци към почти всяко хранене за деня. Пълни са с важни нутриенти (витамини, минерали, антиоксиданти, флавоноиди), от които тялото ни се нуждае, за да бъдем енергични и в добро здраве. Обожавам ги и винаги намирам начин да обогатя менюто си с тях. Салата, супа, дип, песто… Възможности са много. Разгледайте списъка с подходящи сезонни рецепти по-долу и го споделете с близки и приятели.

[penci_index title=”Сезонни рецепти – април” cat=”april” numbers_posts=”50″ columns=”3″ display_title=”yes” display_cat=”no” display_date=”no” display_image=”yes” image_size=”landscape” cat_link=”yes” cat_link_text=”Виж всички рецепти” /]

Вашият коментар

Shopping Cart