Да се храним сезонно – май

Списък със сезонни храни през май

Пролетта е в разцвета си. Клоните на дърветата вече се разлистиха. Навсякъде около нас е свежо и зелено. Погледнете списъка със сезонни храни – там също е зелено. Като започнем от зелените салати и пресните лук и чесън, минем през руколата, левурдата и киселеца и стигнем до любимите ми аспержи. За последните мога да се похваля, че вече се радваме на домашни, благодарение на баща ми.

Погледнете списъка с подправки – изобилие от ароматни, пресни билки, готови да бъдат последния щрих на всяко ястие. Подправките добавят характер към всяка храна. Добавят вкус, аромат и щипка настроение. Девисил, мента, джоджен, мащерка – имаме богат избор от подправки за гергьовското агне.

Видяхте ли секцията с плодове. През април беше празна, но през май не е. Там срамежливо се показват първите свежи плодове за годината – ягодите. Обожавам тези сочни и сладки червени хапки. Съвсем скоро и там ще бъде изобилно и пъстроцветно.

Защо да се храним сезонно? Защото природата е по-мъдра и знае какво е необходимо на тялото ни през всеки сезон от годината и се е погрижила да ни го предостави. Тук може да прочетете повече за сезонното хранене.

Списък сезонни храни май

Вземете своя сезонен календар с красиви акварелни илюстрации. Сложете го на подходящо място, за да му хвърляте по някой друг поглед, когато обмисляте какво да напазарувате и сготвите за предстоящата седмица.

Списък с подходящи сезонни рецепти за месец май

Ако се чудите какво да приготвите с продуктите от горния списък, ето няколко сезонни предложения за вкусни и здравословни ястия. Салати, дипове, супи, основни ястия, десерти – за всеки по нещо.

[penci_index title=“Сезонни рецепти – май“ cat=“may“ numbers_posts=“50″ columns=“3″ display_title=“yes“ display_cat=“no“ display_date=“no“ display_image=“yes“ image_size=“landscape“ cat_link=“yes“ cat_link_text=“Виж всички рецепти“ /]

Shopping Cart
Scroll to Top