Станка Стоянова

Коя е Станка Стоянова

Добре дошли в Know How To Cook!

Казвам се Станка Стоянова. Съпруга и майка, социален предприемач, човек влюбен в храната, експериментатор, творец, който създава хармония, красота и любов около себе си през призмата на храната.

Храната притежава една особена магия, която винаги ме е привличала. Още от ранните ми детски години, когато часовете по готварство бяха изключително вълнуващо преживяване. След това, когато бях студент в София с колегите често се шегувахме, че някой ден ще имам собствен ресторант, до днес, когато поддържам и развивам Know How To Cook с огромно желание. Създадох Know How To Cook в началото на месец май 2010 година.

Любовта ми храната е все така силна и пламенна, макар да е подложена на много изпитания. В моята история ще прочетете подробно за трансформацията, която претърпя начинът ми на хранене през изминалите години.

Специалната ми и силна връзка с храната ме провокира да се гмурна в кулинарната фотография и фууд стайлинга. През последните години посещавам различни курсове, обучения и семинари, за да надграждам и развивам знанията и уменията си в сферата.

От началото на 2017 година съм посланик на движението Food Revolution на Джейми Оливър в България. В началото на 2018 в партньорство създадохме “Къщата с печките”, като място, където хората споделят страстта си към храната, докато готвят и се забавляват. От есента на 2018 съм член на Управителния съвет на фондация “За храната”, която работи в посока на популяризиране на пълноценното, балансирано и природосъобразно хранене сред децата.

Организирам практически кулинарни курсове и работилници за деца и възрастни, създавам авторски рецепти за различни компании, помагам им да представят продуктите си по впечатляващ и апетитен начин.

Есенна салата от карфиол с маслини и каперсиМоята мисия

Вече не мечтая за ресторант, а да се храним осъзнато и отговорно, с истинска храна, която да споделяме заедно със семейството си.

Помагам на хората да готвят вкусна и полезна храна с истински, сезонни и предимно локални продукти.

Вярвам, че всеки заслужава да се храни с добра храна и Know How To Cook е моят начин да помогна за това. Вярвам, че здравословната храна е вкусна и рецептите, които споделям, са пример за това.

За Know How To Cook

В Know How To Cook ще откриете разнообразни здравословни рецепти ( и не само), които лесно и бързо може да приготвите у дома, и статии с полезни съвети, които да улеснят ежедневието ви. От създаването на Know How To Cook до сега не спирам да търся най-подходящия начин на хранене за мен. Рецептите в сайта неотменно следват това мое търсене.

През лятото на 2016 година поради автоимунно заболяване спрях консумацията на храни и продукти, които съдържат глутен, млечни продукти и рафинира захар. Това сложи начало на нова посока на развитие на Know How To Cook, която продължава и до днес. Как се храня в момента дава отговор на въпросите, които често получавам във връзка с храната, която консумирам.

Рецептите и статиите, които публикувам в Know How To Cook, имат за цел единствено да помогнат на хората, които страдат от хранителни непоносимости, и не само, да се хранят разнообразно и вкусно.

Know How To Cook няма за цел да дава медицински съвети, да насърчава към определен начин на хранене и не препоръчва самодиагностиката и самолечението на здравословни проблеми. Know How To Cook е онлайн медия за споделяне на любовта към храната. Проект, който вдъхновява модерните хора да готвят вкусна здравословна храна със сезонни продукти.

Благодаря, че сте тук!

Станка

Shopping Cart